Thursday, 6 October 2011

Adik-Beradik Ke?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua

Selamat hari Jumaat, penghulu segala hari...

Pagi ni kak long bukak kedai macam biasalah pukul 9.00 pagi..lepas tu datang la seorang pelanggan nak mintak kak long buat surat...dah siap surat, dia nak bayar, masa tu En. Tunang kak long pun baru masuk kedai, terus pelanggan tu tanya, adik-beradik ke?

Tunang kak long pun jawab, tak lah, ni tunang saya..terus kak tu mintak maaf, dia kata muka sama, ingat adik-beradik...kak long senyum je sebab kak long suka kalau ada yang tegur muka kami sama kerana orang kata kalau muka ada iras, jodoh kuat..wallahhualam..semoga jodoh kami kuat..

tapi sebelum kak tu, dah ada la sorang dua tanya kami ni adik-beradik ke..mungkin orang lain bila dia pandang kami, dia nampak macam adik-beradik kot..tapi tak pe, kak long tak marah, suka lagi ada...hehe

saje kak long nak kongsi kat sini...terima kasih sudi baca...

sama tak muka kami



7 comments:

Cik Orkid said...

a'ah, ada iras-iras lah. hehe semoga bahagia selalu ea kaklong ^^

josrevalution said...

er..mcm adik abang je..hhuu..memang serasi sngt lah korang ni..:).semoga berkekalan lah ye..er..nak tgur sikit,jgn marah ye..hehe..ni kotak komen biar pilih pop-up supye bila ada sesiapa yg nak komen blog page x perlu di reload lagi..hehe..

khairul said...

kak long bisnes apa ?

Kay Masingan said...

mata kot...

Kak Long said...

Cik Orkid : terima kasih byk2 mendoakan..semoga cik orkid juga bahagia selalu (^_^)

josrevalution : terima kasih byk2 ye mendoakan kami..terima kasih juga tegur, x mrh sbb teguran membina tu..kak long blogger baru, byk benda x tahu & kena bljr.. (^_^)

abg khairul : kak long tlg awie je abg khairul..awie ambil alih kedai komputer (cyber cafe) dr bos dy (^_^)

Kay Masingan : mgkin juga..hehe..trma kasih komen (^_^)

Ida Zuraida said...

kalau tak silap i, ni awie adik akak ni... hehehe!! pepun smoga berkekalan.. naik pelamin nti jgn lupa jemput akak tau! ;-)

Kak Long said...

kak ida zuraida : ye kak, ni awie..oh,adik akak ye..huda x tahu..insyaALLAH,nnti kami jemput ye (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...